ofte… voor de mensen met een goed geheugen: 13 juni

Omdat verbouwen voor Wouter ondertussen een must geworden is, nam hij vandaag een dagje verlof om in Hertsberge te gaan werken. Ik kon niet mee omdat ik vandaag van 10 tot 12 en van 15u tot 17u rijles had. Gelukkig hielden Roeland en Lore (die de dag voordien haar laatste examen en dezelfde ochtend een sollicitatiegesprek had) hem gezelschap.

 Al het puin van de vorige massale afbraakronde was geruimd, dus het was tijd om nieuw puin te maken… veel puin…

Allereerst was er de leem die van de muren moest. In eerste instantie hadden we niet gepland om die er af te halen, maar na de raad velen (blijkbaar hecht nieuw bezetsel niet op de oude leem) hebben we het toch maar gedaan. Het is dat of de leem chemisch behandelen zodat er toch een nieuwe laag op hecht. Het lijkt ons dus net iets gezonder om voor de afbraakoptie te gaan, maar dat zorgt voor stof, veel stof! (en of dat gezond is…. ?)

Een tweede enorme klus was het weghalen van het vals plafond in de living. Dit bestond uit hele smalle latjes die vastgenageld waren aan de balken, met daarover cement, en daarover gyproc en behangpapier… Opnieuw veel stof dus.

Gelukkig was er ook een stukje dat net iets schoner werd dan voordien: Lore heeft de gevel afgespoten met de hoge drukreiniger

In de namiddag heb ik nog een blits-verrassingsbezoekje gebracht met de auto van de rijschool (ah ja, het was tijd om de autosnelweg te oefenen)…

We hebben de loeiendhete dag afgesloten op het terras van de Indiër bij ons om de hoek voor een heerlijk avondmaal

voor de rest van de foto's: klik op de foto 

Advertenties