Januari en februari stonden in het teken van gyproc plaatsen. Eerst werd er begonnen met onze slaapkamer. Daarna kwam de zolderverdieping, en daarna de kinderslaapkamers en de badkamer.

Voor de schuine wanden en de plafonds namen we gyproc van 9 mm dik. Voor de rechte wanden kozen we voor duragyp van 12,50 mm, omdat dat iets stootvaster is. Hierin zitten nl houtvezels verwerkt. Deze platen zijn zwaarder, en daarom is het moeilijker om ze te gebruiken voor plafonds en schuine wanden.

De wanden zelf werden gemaakt mbv CLS-profielen. In de holle ruimtes van de CLS -profielen werd (zachte) rockwool van 6cm geplaatst.

onze slaapkamer

als je zelf gyproc wil plaatsen, vergeet dan niet om offertes te vragen! bij ons scheelde het alweer een heleboel tussen de verschillende firma’s (zeker zelf je criteria opstellen, dat wil dus zeggen dat er bij ons op de offertevraag voor de verschillende firma’s stond: prijs voor X m² gyproc 9 mm ; prijs voor X m² duragyp; prijs voor levering;…) Op die manier ben je zeker dat je dezelfde dingen met elkaar vergelijkt)

Advertenties