Op de uitbouw moest natuurlijk nog een nieuw dak komen, maar omdat ons huis breder geworden is (door de extra gevel en de isolatie), moest het bestaande dak ook verbreed worden.

Voor het nieuwe dak werden er eerst balken gelegd, daarop kwamen onderdakplaten (van bij Peter Steen), pannenlatten en daarop kwamen de dakpannen. Omdat het een nieuw dak was, moest er ook een nieuwe dakgoot aan gemaakt worden. Papa bedacht het concept zelf (het werd een grote bak, die 30cm voor onze gevel springt, omdat zo de ramen beter beschermd worden tegen slagregen, met vooraan een plank in afromosia (zoals de nieuwe ramen in de 3 nieuwe gevels zullen worden)…

Het bestaande dak verlengen was een niet zo eenvoudige klus. Eerst werden de pannenlatten verlengd met latjes met een Z-profiel. Daarop kwamen dan de nieuwe pannen.

Ook de onderste rij pannen werd vervangen om de aansluiting te kunnen maken met het nieuwe dak en de nieuwe dakgoten. Hierbij werden de onderste pannen op een extra pannenlat gelgd, zodat het dak mooi naar beneden loopt in de dakgoot, en niet met een knik, zoals bij vele huizen het geval is.

Het klinkt eenvoudig, maar het was precisiewerk, en dus opnieuw veel werk! Verschillende weekends werden aan dit werkje besteed (ondertussen zijn we al juli!)

de rest van de foto’s kan je hier bekijken

Advertenties